Expertise

iFLUX combineert haar unieke technologie, expertise en digitalisering voor het correct meten en analyseren van complexe water- en grondwatersystemen. 

iFLUX levert de nieuwe generatie oplossingen voor watermonitoring, gebaseerd op een real-time IoT-sensornetwerk en geïntegreerd datasysteem, waarbij artificiële intelligentie wordt gebruikt om de risicoanalyse voor het milieu te verbeteren door de dynamiek van grondwater en grondwaterverontreiniging te visualiseren en te integreren.

Om de uitdagingen van grondwater aan te pakken, combineert iFLUX 3 belangrijke expertises.

iFLUX expertises

  • Bodem- en grondwaterexpertise
  • Unieke gepatenteerde technologie
  • Digitalisering en datamanagement

Bodem- en grondwaterexpertise

iFLUX ziet het belang in van zuiver en beschikbaar grondwater. Als Vlaamse, innovatieve speler in grondwatertechnologie zijn we gespecialiseerd in het meten en correct analyseren van complexe (grond)watersystemen. Uitdagingen zoals infiltratiepotentieel, vernattingsefficiëntie en oppervlakte-grondwater interactie zijn nu direct meetbaar door de iFLUX technologie.

Voortgekomen uit de bodemsaneringsmarkt, richt iFLUX zich op de rol van de ondergrondse bewegingen om een volledig inzicht te krijgen in uitdagingen rond grondwater.

De expertise van iFLUX op het gebied van grondwater- en bodemdynamica zorgt voor een doordachte opzet van projecten en kwalitatieve interpretatie van gemeten resultaten.


Unieke gepatenteerde technologie

Vaak gebeurt grondwatermonitoring op basis van gemeten waterniveaus en momentopnames van concentraties. De beweging van grondwater en verontreiniging in het grondwater worden dan voorspeld op basis van deze statische gegevens. Deze voorspellingen zijn vaak niet accuraat en leiden tot inefficiënte oplossingen. Daarom heeft iFLUX haar eigen gepatenteerde technologieën ontwikkeld voor het meten van grondwaterfluxen.

  • iFLUX Sampling: De passieve fluxmeter, die in bestaande peilbuizen kan worden geïnstalleerd, meet het grondwater en de massafluxen van meer dan 127 contaminanten over een bepaalde periode.
  • iFLUX Sensing: De nieuw ontwikkelde grondwatersensoren van iFLUX kunnen zelfs bij lage stromingen accuraat de ondergrondse grondwaterbewegingen meten. De metingen worden gecombineerd met meteorologische data, waterniveaus, infiltratiesnelheden en real-time metingen van verontreiniging. De sensoren hebben een bereik van 1-500 cm/day en kunnen horizontale of verticale grondwaterbeweging meten..

De iFLUX-oplossingen versnellen de responstijd, maken risico's van verontreiniging en droogte voorspelbaar en voorkomen zo kosten.

Digitalisering en datamanagement

De installatie van een netwerk van grondwatersensoren, in combinatie met een datakalibratie- en een online dashboard, stelt industrieën, milieuconsultants en overheidsinstanties in staat de watertoestand op micro- en macroschaal intensiever te beheren en het effect van genomen maatregelen direct te evalueren. 

iFLUX biedt kosteneffectieve oplossingen voor waterrisicobeheer. Door verschillende data te correleren (weer, niveaus, enz.) in real-time, worden risico's en verontreinigingen direct en van op afstand zichtbaar gemaakt, zodat de kosten voor oplossingen en veldwerk ter plaatse worden beperkt. 

De visualisatie in een online dashboard kalibreert de gegevens en geeft aan wat het risico is en waar het risico vandaan komt en naartoe gaat.


Interessante links


Hoe installeer je de iFLUX cartridges?

Bekijk onze winnende EIC pitch

Ontdek het onderzoek achter iFLUX:

Meer weten over hoe iFLUX heeft bijgedragen aan projecten wereldwijd?

Ontdek onze referenties