iFLUX wint NICOLE Innovation Award 2017

Geplaatst op vrijdag 6 oktober 2017

Met de nodige trots kondigen we aan dat iFLUX als meest beloftevolle en innovatieve technologie is verkozen op de NICOLE Innovation Award 2017. Tijdens dit 2-jaarlijkse forum mochten we ons project presenteren aan een select publiek van industriëlen, bodemdeskundigen en academici actief in Sustainable Land Management in Europa. iFLUX ontving de prijs van jury voorzitter Paul van Riet (Dow Chemical) en chair NICOLE Lucia Buvé (Umicore).

Begin oktober was iFLUX uitnodigd te Kopenhagen op NICOLE’s jaarlijkse workshop rond het thema ‘Groundwater Management on Contaminated Sites’. NICOLE is hét toonaangevend forum als Industrieel Netwerk van Gecoördineerd Duurzaam Landbeheer in Europa, waarbij samenwerking tussen industrie, academici en milieuconsultants wordt bevorderd voor de ontwikkeling en toepassing van duurzame technologieën.

Het overkoepelende doel van NICOLE is de Europese industrie proactief in staat te stellen om industrieel vervuilde grond efficiënt, kosteneffectief en binnen een duurzaam kader te identificeren, beoordelen en beheren.

Naar traditie wordt er iedere 2 jaar een Innovation Award uitgereikt. Uit een totaal van 15 inzendingen, slaagde iFLUX erin om de aanwezige NICOLE leden en de jury, vertegenwoordigd door academici (Hans-Peter Koschitzky), industrie (ISG-stoel en vice-voorzitter, Paul van Riet & Roger Jacquet) en milieuconsultants  (SPG stoel en vice-voorzitter, Rick Parkman & Phil Crowcroft), te overtuigen van onze technologie en als winnaar van de NICOLE Innvovation Award 2017 uit de bus te komen.

Het volledige verhaal kunnen jullie hier lezen. Onze abstract en pitch kan onderaan in bijlage gedownload worden.