Hoe iFLUX de kwaliteit van grondwatersensoren garandeert

Gepost op donderdag  3 februari 2022

Testen is een belangrijk onderdeel van het leveren van kwaliteit.

Wij maken onze eigen sensoren die de snelheid en richting van de grondwaterstroming meten. Maar ook als we sensoren aankopen, willen we optimale kwaliteit leveren.

Om te testen zijn er verschillende sensoren geplaatst bij de kantoorgebouwen van het wetenschapspark van de Universiteit van Antwerpen.

Wij maken onze eigen sensoren die de snelheid en richting van de grondwaterstroming meten.  Maar ook als we sensoren aankopen, willen we optimale kwaliteit leveren. Daarom testen we elke sensor voordat we hem in een project voor de klant gebruiken.

Tijdens deze test controleren we of:

  • De sensor doet wat hij moet doen; 
  • De metingen correct worden uitgevoerd;
  • De verschillende functies van de sensor werken; 
  • Het meetbereik overeenkomt met de specificaties;
  • De gegevens correct worden opgeslagen en verzonden.

Wij testen dit in ons labo maar hebben ook de mogelijkheid om in het veld te testen.

In de vijver achter ons kantoor hebben we onlangs een sensor geïnstalleerd die de afstand tot het water meet. Dit laat ons toe de sensor te testen in realistische omstandigheden (bv. temperaturen, neerslag...) en op te volgen over een lange periode. 

Bovendien helpt het ons ook om een efficiënte manier te vinden om de sensor te installeren voordat we ter plaatse gaan bij onze klanten. Er zijn ook peilbuizen op de site waarin we sensoren testen om het grondwaterpeil en de kwaliteit (bv. zoutgehalte) te controleren. Naast deze tests gaan we regelmatig het veld in om de plaatselijke omstandigheden met onze eigen sensoren te testen en te beslissen welke sensoren we moeten aankopen of ter voorbereiding van de installatie. 

Op die manier zorgen we ervoor dat we de meest geschikte sensoren kunnen inzetten bij onze klanten. Zo bezorgen we hen grondwatermetingen van een hoge kwaliteit en dus meer duidelijkheid in hun grondwater uitdagingen. 


Deze foto's tonen enkele van onze huidige testopstellingen:

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Ontdek hier onze referenties