iFLUX geselecteerd voor opzetten meetnetwerk in Antwerpen

Gepost op maandag 14 februari 2022

Het wordt steeds belangrijker voor steden en gemeenten om een weldoordacht waterbeleid te voeren. 

Stad Antwerpen, een van de belangrijkste havensteden van Europa, is in dit kader bezig met de uitrol van een watermeetnetwerk.

iFLUX onderschrijft hun missie om de watervoorziening voor de toekomst te garanderen en investeert als Vlaamse, innovatieve speler in grondwatertechnologie om de complexe (grond)watersystemen te meten en correct te analyseren.

Om hun grondwatermonitoring verder te verbeteren, besloot stad Antwerpen met iFLUX in zee te gaan. iFLUX kreeg de opdracht om het watermeetnet van de stad verder uit te breiden met peilmetingen van grondwater en in vijvers en een aantal verziltingsmeters. Het project omvat zowel sensor/datalogger hardware, voorbereiding van het meetplan, installatie en onderhoud over een periode van 4 jaar en integratie in de data architectuur van de stad.

Zaken als:

  • infiltratiepotentieel
  • vernatting
  • oppervlakte-grondwater interacties
  • ...

zijn nu rechtstreeks meetbaar door de iFLUX technologie. 


Waarom werken steden met iFLUX?

iFLUX heeft zich altijd gespecialiseerd in grondwater en heeft zo ervaring opgedaan met algemeen precisie-veldwerk in het waterdomein en kennis opgedaan van de typische omstandigheden waaronder dergelijke metingen worden verricht.

Zij combineren zelf ontwikkelde real-time grondwatersensoren en passieve flux samplers, om de ondergrondse dynamiek van zowel grondwater als contaminanten te meten, met andere sensoren om een volledig inzicht te krijgen in het (grond)watersysteem.

Hun ervaring met IoT, draadloze datatransmissie, online kwaliteitscontroles samen met de beschikbaarheid van in-house infrastructuur om reparaties, tests en kalibraties uit te voeren, stellen iFLUX in staat om informatie van hoge kwaliteit te leveren aan hun klanten.


Benieuwd naar iFLUX projecten?

Ontdek onze referenties hier