Aankondiging: NIEUW FORMAAT Cartridges voor fluxmetingen in kleinere peilbuizen

Gepost op dinsdag 16 februari 2021

We hebben een belangrijke aankondiging. Een nieuw formaat van cartridges werd pas ontwikkeld om grondwater- en massafluxen te meten. Daarbovenop hebben we een update gedaan van een bestaand model.

Wat is er nieuw?

In de Benelux worden vaak peilbuizen van 32/25 mm gebruikt, dus kregen we vaak de vraag om fluxmetingen in deze peilbuizen te doen.

Daarom hebben we ons nieuwste model "CART-23" ontwikkeld. Dit model heeft een diameter van 23 mm en zal worden gebruikt voor het meten van grondwater- en massafluxen in peilbuizen van 32/25 mm ( externe/interne) diameter.

Bij een smallere peilbuis is de afbuiging van de stroombanen kleiner dan bij peilbuizen met een grotere diameter. Hiermee wordt rekening gehouden bij het bepalen van de alfa-factor voor de fluxresultaten.

De alfa-factor is de verhouding tussen de flux gemeten in de peilbuis en de effectieve flux in de bodem. Bij de berekening van de alfa-factor wordt rekening gehouden met de doorlatendheid en de dikte van elk van de media waardoor de flux passeert ( cartridge, peilbuis, grindpakket of filterpakket en watervoerende laag).

Net als bij de bestaande modellen, bevatten deze nieuwe cartridges voorbewerkte sorbents die de contaminanten die we willen meten capteren. De massaflux in het grondwater worden dan bepaald door middel van adsorptie- en recovery processen. Door het kleinere formaat van de nieuwe cartridges is de hoeveelheid sorbents binnenin kleiner. Hierdoor is ook het rapportagebereik net iets kleiner..


Wat kan ik meten met deze kleinere cartridges?

De kleinere cartridges kunnen gebruikt worden om zowel de grondwaterflux als de massaflux van verontreinigende stoffen te meten.

Maar het is niet mogelijk om de richting van de grondwaterstroming te bepalen met cartridges van deze grootte. En, voorlopig, is dit model niet beschikbaar in combinatie met het PFAS analysepakket. Als u een project heeft waarbij deze combinatie nodig is, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereid deze te ontwikkelen bij voldoende vraag.


Wat nog?

Het CART-39 model is een van onze meest gebruikte modellen. Wij hebben het bestaande model CART-39 aangepast voor peilbuizen van 50/41 mm (uitwendige/inwendige diameter) zodat het kan worden gebruikt voor metingen op meerdere niveaus, wat voorheen niet mogelijk was bij deze peilbuisafmetingen.


Klik op de afbeelding hieronder voor het volledige overzicht van beschikbare maten, inclusief deze updates (in het Engels):

Wilt u weten welke cartridgeformaten het beste zijn voor uw project?

Contacteer ons op info@ifluxsampling.com